Lamellendek voor
uw zwembad

Ontdek de voordelen van een lamellendek voor uw zwembad. Van isolatie en veiligheid tot waterbesparing en automatisering, leer hoe dit afdekkingssysteem uw zwembadervaring kan verbeteren.

Voordelen van een lamellendek

Voordelen van een lamellendek

  • Een lamellendek voor uw zwembad is het meest gekozen afdekkingssysteem, dit bestaat uit beweegbare lamellen deze kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals PVC en polycarbonaat. Dit lamellendek kan ondergronds geïntegreerd worden in uw zwembad. Een aantal voordelen die dit biedt zijn; 

 

  • Isolatie: een lamellendek helpt bij het vasthouden van warmte in het zwembad, zo kan dit de watertemperatuur verhogen en de behoefte aan verwarming verminderen. 

 

  • Veiligheid: ook is er een component veiligheid wat een Lamellendek biedt, ook als veiligheidsmaatregel door te voorkomen dat kinderen, huisdieren of andere ongewenste bezoekers in het zwembad vallen wanneer het niet in gebruik is. 

 

  • Waterbesparing: door de integratie van een lamellendek bespaar je ook water, door de verdamping tegen te gaan is het 

 

  • Onderhoud: Een lamellendek kan helpen bij het verminderen van de blootstelling van het zwembadwater aan bladeren en vuil. Waardoor het onderhoud van het zwembad wordt vereenvoudigd. 

 

  • Automatisering: Lamellendek kan volledig automatisch aangestuurd worden, ook via de demotica. Zo kan u vanop afstand ook het Lamellendek bestuurd worden zodat u elk moment het Lamellendek kan openen of sluiten. 

 

  • Solar lamellen: dit type zwembadlamel laat meer warmte van buitenaf door dan de reguliere pvc-lamel. De warmte die doorkomt vanuit de zon wordt direct doorgegeven aan het water onder dit solardek. Dit heeft als gevolg dat het water op natuurlijke wijze verwarmd wordt en energie bespaard wordt. 

Wilt u meer informatie over een lamellendek?

Neem dan gerust contact met ons op.
- Frank Roosen, eigenaar Roosen Pool Experts